Спричиняє 12 типів ракових захворювань: вчені назвали «чорний список» продуктів

Вчені зі Всесвітнього фонду досліджень раку на своїй офіційній сторінці опублікували чорний список продуктів, які викликають рак.


Фахівці радять обмежити споживання жирного, фаст-фуду, напівфабрикатів, червоного м'яса і цукру, повідомляє Сьогодні LifeStyle.

«Є переконливі докази того, що раціон, до якого входить велика кількість „фаст-фудів“ і інших оброблених харчових продуктів з високим вмістом жиру, крохмалю або цукрів (так звана дієта західного типу) є причиною надмірної ваги. Підвищена жирова маса є причиною багатьох видів раку», — сказано в доповіді вчених.

«Фаст-фуд» — це легкодоступні напівфабрикати, яким властива тенденція споживатися часто і у великих кількостях", — попереджають вони.

Ожиріння, стверджують дослідники, сприяє розвитку 12 типів онкології, а саме раку печінки, яєчників, передміхурової залози, шлунку, порожнини рота і глотки, кишечника, молочної залози, жовчного міхура, нирок, стравоходу, підшлункової залози і матки.

Вчені представили ряд рекомендацій, що дозволяють уникнути підвищеного ризику розвитку злоякісних пухлин.

Крім фізичної активності, потрібно дотримуватися дієти зі значним вмістом овочів, фруктів, цільнозернових і бобових продуктів. Також важливо відмовитися від алкоголю і харчових домішок.