Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Держсекретар США особисто попросив главу МЗС Угорщини підтримати Україну в НАТО

  • 31.05.2018, 10:28
  • 814

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео на зустрічі із своїм угорським колегою Петером Сійярто пояснив йому про важливість підтримки взаємодії України з НАТО на тлі російської агресії.

Про це йдеться у заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт за підсумками зустрічі Помпео та Сійярто у Вашингтоні, передає Європейська правда.

Як повідомляється, під час зустрічі дипломати обговорили напрямки, які мають спільний інтерес для двох країн. Помпео зокрема підняв тему взаємин України та НАТО, які Угорщина блокує через освітній закон.

«Секретар відзначив термінову потребу допомогти Україні у зв'язку з російською агресією, включаючи важливість сприяння та підтримки співпраці України з НАТО і потребу протидії російському зловмисному впливу в Центральній Європі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня Сійярто зустрівся з помічником держсекретаря США з питань європейської та євразійської політики Уессом Мітчеллом. Саме після цієї зустрічі угорський міністр анонсував зустріч з главою українського МВС Павлом Клімкіним.

Згодом стало відомо, що Угорщина пішла на поступки і погодилася на переговори щодо закону про мову освіти після тривалого часу відмов пропозицій української сторони.

Угорщина запропонувала Україні створити міжурядову робочу групу, якій буде доручено стежити за виконанням висновку Венеціанської комісії щодо «мовної статті» українського закону «Про освіту».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень