Передплата 2024 «Добрий господар»

«Розпалювання антиросійської істерії»: у Росії відреагували на інсценування вбивства журналіста Бабченка

  • 31.05.2018, 08:28
  • 866

У Москві побачили в ситуації з журналістом «розпалювання антиросійської істерії».

Так, прес-секретар МЗС Р Ф Марія Захарова заявила, що спецоперація з інсценуванням вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка має «пропагандистський ефект», повідомляє ТСН.

«Те, що в історії було закладено пропагандистський ефект, очевидно», — додала представник російського дипвідомства.

Пізніше міністерство закордонних справ РФ, коментуючи інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченко, звинуватило українську владу в нездатності розслідувати реальні злочини. У Москві переконані, що «закордонні партнери і профільні міжнародні інститути» зроблять відповідні висновки з ситуації з Бабченко.

А ось прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков просто не зміг прокоментувати новину про те, що російський журналіст Аркадій Бабченко живий.

«Я бачив, але у мене немає ніякої інформації. Я не знаю, хто звинувачує, чого, що і так далі. Я нічого не можу сказати», — зізнався Пєсков.

Також двоє осіб були затримані в Москві на акції пам'яті російського журналіста Аркадія Бабченко.

«Аркадій Бабченко виявився живий, але акцію його пам'яті в Центрального Будинку журналіста вирішили не скасовувати. Що прийшли туди зустрів ОМОН. Двох учасників вже затримали», — йдеться в повідомленні руху «Відкрита Росія» в його акаунті в твіттері.

Нагадаємо, ввечері 29 травня з'явилося повідомлення, що в Києві стріляли в російського журналіста Аркадія Бабченка. Правоохоронців викликала його дружина. Від отриманих поранень у спину, попередньо — у легені та серце, чоловік начебто помер у кареті швидкої допомоги.

Поліція назвала дві версії вбивства журналіста Бабченка, професійна діяльність та громадянська позиція. Нардеп Антон Геращенко уточнив, що вбивця чекав на Бабченка на сходовому майданчику його ж будинку, а коли журналіст відкрив двері своєї квартири, він зробив кілька пострілів у спину. Також було оприлюднено фоторобот підозрюваного у «вбивстві» Бабченка.

30 травня, під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака «вбитий» Бабченко з'явився на публіку й розповів, що його «вбивство» було інсценізоване спецслужбами, аби затримати замовника.

Схожі новини