Передплата 2024 «Добра кухня»

Міністерство культури вдруге шукає керівника Інституту книги

  • 29.05.2018, 17:38
  • 542

У міністерстві оголосили про конкурс на посаду голови цієї культурної установи.

Міністерство культури оголосило конкурс на посаду директора Українського інституту книги, яка є вакантною від січня цього року.

Як йдеться на сайті Мінкультури, документи на участь у конкурсі приймають до 13 липня, а сам конкурс заплановано на 17 липня.

Серед вимог до кандидатів: вища освіта, стаж роботи у сфері культури не менш ніж три роки, володіння державною мовою, досвід роботи на керівних посадах в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності не менш ніж три роки, а також здатність за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов'язки.

Також Мінкультури проводить відбір членів конкурсної комісії для обрання директора Інституту книги. У міністерстві зазначили, що пропозицій чекають від громадських і господарських об’єднань, які є активними і працюють у сфері культури та книговидавничої справи, членами яких є «авторитетні особистості».

Як писав ZAXID.NET, попередня директорка Інституту книги Тетяна Терен звільнилася з посади у січні 2018 року. Колишня посадовиця заявила, що на цій посаді вона займалася не стільки розвитком книжкових проектів, скільки організацією діяльності установи, зокрема: реєстрацією установи, ремонтом приміщення формуванням бюджету тощо.

Згідно із законом, Інститут книги є державною установою, яка формує політику держави в сфері культури і мистецтв. Метою Інституту є підтримка книговидавничої діяльності, популяризація читання, стимулювання перекладацької діяльності, популяризація української літератури в світі.

Тетяна Терен зайняла посаду керівника після відкритого конкурсу, про який було оголошено одразу після створення самого інституту.

Схожі новини