Передплата 2024 «Добре здоров’я»

9-річний хлопчик з правцем досі перебуває у реанімації ОХМАТДИТ

  • 29.05.2018, 15:36
  • 525

Уже пішов третій тиждень, як у 9-річного хлопчика з Городка діагностували правець.

Та дитина досі перебуває в реанімації на штучній вентиляції легень, хоча найважчий період уже минув, повідомила ZAXID.NET заступниця головної лікарки львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ Олександра Бурда.

«Його стан стабільний, але він і далі перебуває в реанімації на штучній вентиляції легень, повністю до свідомості ще не прийшов. Загрози для життя зараз нема, криза минула, але дитина потребує подальшого інтенсивного лікування», — повідомила Олександра Бурда.

Скільки хлопчик пробуде ще у лікарні, медики сказати не можуть, це буде залежати від його стану. Зазвичай хворі з важким перебігом захворювання лікуються не менше місяця.

Хлопчик потрапив до лікарні ще 14 травня у важкому стані. Він загнав собі дерев'яну скалку у великий палець на нозі, вона і стала причиною інфікування. Хлопчик не мав щеплення від цієї недуги. Це перший випадок захворювання на правець у цьому році.

Лікарі нагадують, що на це інфекційне захворювання можуть захворіти і діти, і дорослі після будь-яких травм з пошкодженням шкіри та слизових оболонок, якщо у рану потраплять спори збудника, які є дуже стійкими до зовнішнього середовища. Єдиний спосіб вберегтися від правця — вакцинація. Вакцини у нас є.

На Львівщині у 2017 і 2016 роках було по два видадки захворювання на правець серед дітей. На щастя, львівським лікарям вдалося врятувати дітей, хоча, за даними МОЗ, смертність від правця сягає 70%, залежно від віку, лікування, загального стану хворого. Без госпіталізації і інтенсивного лікування кількість летальних випадків серед людей найстаршого і наймолодшого віку становить 100%.

Схожі новини