Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Сумах п’яна жінка з ножем взяла у заручники чотирирічного хлопчика своєї подруги

  • 29.05.2018, 15:19
  • 666

Зловмисниця погрожувала відрізати дитині голову.

У вівторок, 29 травня, у Сумах жителька Луганщини зачинилась у квартирі із 4-річним сином своєї подруги та погрожувала відтяти дитині голову. Таким чином жінка хотіла повернути свою доньку, яка перебувала у місцевому дитячому будинку, повідомили у поліції.

Там уточнили, що зловмисниця вимагала привести її трирічну доньку, яку, за словами жінки, її подруга вночі віддала до дитячого будинку. На місце інциденту прибули керівництво поліції області, психологи, слідчо-оперативна група відділу поліції, працівники ювенальної превенції, оскільки життю дитини загрожувала реальна небезпека.

«Спочатку перемовини ми проводили через віконні грати. Жінка була в неадекватному стані і реально погрожувала дитині відтяти ножем голову. Хлопчик був дуже наляканий і плакав. З’ясувалось, що жінка утримувала дитину подруги з неприязних мотивів», — розповів заступник голови поліції Сумщини Володимир Бабич.

Він додав, що вночі зловмисниця з подругою розпивала алкоголь. Після цього подруга жінки віддала її доньку до дитбудинку.

«Я разом із психологом усіма доводами намагались її заспокоїти. Була привезена з дитячого будинку дівчинка. Жінка через вікно передала нам свого заручника та ніж в обмін на власну дитину», — додав Бабич.

Попри те, що дитина вже була на вулиці, психологи продовжували працювати зі зловмисницею, яка ще перебувала у стані алкогольного сп’яніння. Після налагодження контакту жінка відчинила двері керівнику психологічної служби поліції. Згодом поліцейським та психологам вдалося вмовити жінку віддати її власну доньку правоохоронцям, які запевнили, що дитина перебуватиме в добрих умовах під наглядом вихователів.

Наразі жінку затримали. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Захоплення заручників». Зловмисниці загрожує до 15 років ув’язнення.

Схожі новини