Передплата 2024 «Добрий господар»

Талановитий шахрай виманив понад півмільйона фунтів у багатих мандрівників

Ошуст видавав себе за аристократа, спадкоємця відомого бельгійського роду

Поліція провадить розслідування у справі 25-річного чоловіка, який видавав себе за багатія та аристократа. Він стверджував, що є Вільямом Бекелендом — нащадком відомого бельгійського промисловця. Шахрай організував подорожі для багатих людей, а пізніше їх грабував. Про це пише Daily Mail.

Кар'єра «Вільяма Бекеленда» почалася три роки тому. У той час 22-річний юнак потрапив на облавок корабля, який ходить до порту Ушуайя, найпівденнішого міста у світі. Ця місцина є мрією тих, хто прагне відвідати всі офіційно визнані 193 країн світу. Серед мандрівників, звісно, дуже багаті люди, бо оренда невеликої каюти на такому лайнері сягає 9 тисяч фунтів.

Пасажири були здивовані, що серед них є молодик, який може дозволити собі орендувала каюту за 20 тисяч фунтів. 22-річний чоловік вирізнявся серед інших не тільки молодістю, але й знаннями та аристократичним походженням. Він видавав себе за нащадка Лео Хендріка Бекеленда, промисловця та винахідника з Бельгії. Молодий «аристократ» добре орієнтувався у науках, зокрема географії, він говорив з акцентом, щоб підкреслити своє аристократичне походження. Не дивно, що учасники круїзу вірили в історію, яку для них створили.

Бейкеленд заохочував подорожніх взяти участь в інших мандрівках, які він організовує. Деякі з них справді були успішними, однак останні потерпіли закінчилися фіаско. Загалом чоловік ошукав 19 осіб на понад півмільйона фунтів. Жертви очевидно вимагали відшкодування, і тепер поліція почала розслідування.

З’ясувалося, що 25-річний чоловік зовсім не Вільям Бекеленд, а Джессі Гордон. Він також не є аристократом і живе в Бірмінгемі зі своїми батьками та двома молодшими сестри. Його батько працює інженером на залізниці, а мати займається хатніми справами. Але те, що багаті та освічені люди повірили йому, свідчить, що він справді створив свою історію, доповнивши її надійним резюме та фото в Instagram.

Схожі новини