Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Геращенко відреагував на свій заочний арешт в Росії

  • 29.05.2018, 11:20
  • 545

За словами нардепа, подібні рішення судів РФ мають інформаційно-пропагандистську складову.

Народного депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко прокоментував повідомлення про те, що Басманний суд Москви ухвалив рішення його заочно заарештувати.

«Басманний суд міста Москви ухвалив заочно заарештувати мене за те, що я закликав документувати злочини російських військових проти мирного населення в Сирії. Заклик фіксувати військові злочини російських військових Слідчий комітет і суд трактує, як заклики до тероризму з мого боку. Звичайно, все це абсолютна маячня», — написав він у Facebook.

За його словами, те, що роблять російські військові та найманці в Україні і в Сирії є міжнародним державним тероризмом.

Крім того, у коментарі телеканалу «112 Україна» нардеп відзначив, що подібні рішення судів РФ «мають інформаційно-пропагандистську складову».

«Я звістку про це сприйняв нормально. нічого поганого в цьому не бачу», — наголосив він.

Нагадаємо, 22 травня Басманний суд Москви заочно заарештував Геращенка. Щодо нардепа відкрите так зване «кримінальне провадження» за статтею 205.2 Кримінального кодексу Росії («публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму з використанням ЗМІ та мережі інтернет»).

Схожі новини