Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Експерт: Україна — одна з найменш енергоефективних країн світу

  • 28.05.2018, 11:19
  • 528

Україна як і раніше залишається однією з найменш енергетично ефективних країн світу.

Про це в інтерв'ю DT.UA сказав Карлос Паскуаль, віце-президент компанії IHS Energy, який в 2000—2003 роках був Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні.

За його словами, в умовах інтенсивного розвитку технологій країна може скористатися перевагами технологічних трансформацій і істотно підвищити свою енергоефективність.

«Що стосується вуглеводнів, Україна знаходиться на етапі вироблення інструментів мотивації для залучення інвестицій та збільшення обсягів видобутку нафти і газу», — сказав Паскуаль.

«Останнім часом ми спостерігаємо, як істотно змінилися платежі за користування надрами. Це значно підвищило конкурентоспроможність української газодобувної галузі і залучило інвестиції для збільшення видобутку», — зазначив експерт.

«У сфері електроенергетики Україні потрібна масштабна реконструкція потужностей. Це, відповідно, означає модернізацію інфраструктури як в області генерації електроенергії, так і в області її передачі і розподілу», — додав він.

Раніше Україна підписала договір з Міжнародною фінансовою корпорацією, Європейським Союзом та Німеччиною про створення фонду для підвищення енергоефективності в Україні.

Схожі новини