Передплата 2024 «Добра кухня»

Світовий конгрес українців закликав міжнародне співтовариство притягнути РФ до відповідальності за МН17

  • 27.05.2018, 11:59
  • 648

Світовий конгрес українців закликав міжнародне співтовариство притягнути Російську Федерацію до відповідальності за причетність до збиття літака малайзійських авіаліній рейсу MH17 та збільшити тиск на Росію дла виведення військ з України.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій у заяві на офіційному сайті організації.

«Міжнародна слідча група, до складу якої увійшли представники з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, прийшла до висновку, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом Бук, який належав 53 бригаді військ протиповітряної оборони Росії, базований у місті Курськ», — зазначається у заяві.

Також повідомляється, що ракету доставили ​​в Україну з Російської Федерації й запустили з території, що контролюється РФ та підтримуваними нею терористами, а потім повернули на територію Росії на автотранспортних засобах, що належали російським збройним силам.

«Продовження щоденної ескалації насильства свідчить про необхідність міжнародного співтовариства збільшувати заходи, спрямовані на примусове виведення російських військ з території України, а також на розкриття дезінформації, яка поширюється владою держави агресора», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військова агресія Російської Федерації проти України на її східній території забрала життя понад 10 тисяч осіб.

«Світовий Конгрес українців висловлює глибоке співчуття сім’ям і друзям жертв цього терористичного акту та закликає міжнародне співтовариство забезпечити відповідальність осіб, винних за свої дії», — заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Схожі новини