Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Це кінець довгого кошмару», — Мішель Платіні

Колишнього президента УЄФА виправдали у справі про корупцію

Колишнього президента Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні повністю виправдали у справі про корупцію. Швейцарська прокуратура зняла з нього всі звинувачення у зв'язку з браком доказів, пише Le Monde.

«Сподіваюся, у ФІФА знайдеться совість проявити порядність і зняти з мене дискваліфікацію. В іншому разі мої радники вживатимуть необхідних заходів для зняття відсторонення», — заявив Платіні.

У 2015 році француза відсторонили від футбольної діяльності на 8 років. Пізніше термін футбольного «бану» зменшили до 4 років.

Платіні запідозрили у корупційних схемах — в 2011 році він отримав платіж на 1,8 мільйона євро від тодішнього президента ФІФА Йозефа Блаттера за нібито виконану роботу.

У вересні 2016 року Платіні офіційно залишив посаду президента УЄФА, новим керівником організації став Александер Чеферін.

«Кінець довгого кошмару для мене, моєї родини та близьких осіб… Я повернуся до футболу. Футбол — це моє життя, і я відкидаю чиєсь право позбавити мене мого життя», — написав Мішель Платіні.

Схожі новини