Передплата 2024 «Добра кухня»

З’явилися скандальні подробиці масового отруєння школярів в Україні

  • 26.05.2018, 17:58
  • 1 031

В кущах біля школи № 6 Новомосковська Дніпропетровської області, в якій 8 травня прямо під час лінійки діти масово втрачали свідомість, були виявлені балони з невідомою речовиною.

Про це розповіли учні школи, які стали свідками цього інциденту, повідомляє «Апостроф»

«Коли приїхали журналісти, то директор школи сказав, що в усьому наша вина, що ми не поїли зранку, тому погано було. У підсумку в кущах школи знайшли балони з газом», — згадує учениця школи Аріна Іванова, коментуючи ситуацію.

В цей же день відбулося масове отруєння дітей в школі № 8 у Черкасах. Діти втрачали свідомість безпосередньо на лінійці, у багатьох з них були однакові симптоми: їх нудило, боліла голова, вони втрачали свідомість.

«Там було дуже страшно. З мого класу втратили свідомість 18 осіб. Мені пощастило, що я стояв у затінку, і зі мною нічого не трапилося», — розповідає учень 8-ї школи Сергій Козоріз.

«Так як я вів цю лінійку, я запитав: що відбувається? Мені сказали: все нормально, веди лінійку далі, — відзначає учень цієї ж школи Єгор Шнирук. — Після запитання, чому школа веде себе так, ніби нічого не відбувається, мені відповіли, що це „стадний інстинкт“, і насправді отруїлося всього пару чоловік, а решта просто „прикидаються“. Так було до тих пір, поки в шкільний двір не почали в'їжджати швидкі».

При цьому дітей евакуювали не відразу. Багатьох учнів, які були здорові відправили на заняття.

«Завучі та вчителі покликали нашого медбрата. Він почав приводити дітей до тями, але тих, кому було погано, ставало все більше і більше: спочатку двоє, потім вже тринадцять… — додає „Апострофу“ учениця 8-ї школи Богдана Миронова. — Тих, хто нормально себе почував, відправили на уроки. А потім буквально через 15 хвилин дали дуже довгий дзвінок і почали евакуювати нас на задній двір школи. Ми всі були там, а швидкі їздили одна за одною, і поліції дуже багато було».

Схожі новини