Передплата 2024 «Добра кухня»

РФ відповідальна за порушення прав людини в Україні і Грузії, — доповідь ПА НАТО

  • 26.05.2018, 15:33
  • 519

У доповіді Парламентської асамблеї НАТО відповідальність за порушення прав людини в Україні та Грузії покладається на Росію.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова постійної делегації України в ПА НАТО Ірина Фріз.

«У доповіді, що була представлена головним доповідачем Уллою Шмідт, зазначаються масові порушення прав людини на окупованих територіях України. Доповідачі підтримали тези щодо відповідальності Росії за порушення прав людини не тільки на сході України але й в Абхазії та Південній Осетії.

За словами Улли Шмідт, швидке рішення конфлікту на Донбасі — нереалістично. Представники П А НАТО визнають, що керівництво України прагне говорити з людьми, а не вирішувати конфлікт військовими методами. Ключове завдання сьогодні — припинення вогню, але жодного прогресу з боку самопроголошених республік не спостерігається", — зазначила Ірина Фріз.

До того ж, депутатка відмітила, що доповідач чітко розподіляє ситуацію на Донбасі та в Криму. У доповіді міститься висновок про те, що країни мають посилювати тиск на РФ. Улла Шмідт зазначила у виступі, що Путін продовжив «незламний курс на авторитаризм, використовуючи механізми утисків та призначень в ручному режимі більше ніж Сталін свого часу. Він зацікавлений у збережені вичерпно своєї влади». «Під час виступу від делегації акцентувала увагу на продовженні порушень міжнародного права Росією, зокрема в акваторії Азовського й Чорного моря», — зазначає Фріз.

Схожі новини