Експерти розповіли, чому не варто вживати дешеві вина та чим вони небезпечні

В акційних пропозиціях найчастіше використовують продукцію недобросовісних виробників.


Повідомляє «Країна здоров’я».

Вино до шашлику зі знижкою зараз можна знайти за тридцять гривень.
Українці від пропозиції заощадити не відмовляються. Але якісне вино не може коштувати 30−40 гривень, запевняє сомельє Євген Колчанов.

«Недобросовісні виробники додають ароматизатори хімічного складу, смакові добавки, можуть додавати спирт не виноградного походження, можливо навіть технічний», — попереджає Колчанов.

У дешевому вині може бути більше цукру для приємного смаку і консерванти, щоб напій довше зберігався.

Уже візуально сомельє зауважує, що акційне вино світліше, ніж в пляшці. І його смак насиченіший. На упаковці акційного вина виробник чесно вказує, що використовував виноматеріал неповного бродіння.

Штучні компоненти у вині, посилені спиртом — справжня бомба для печінки і підшлункової, застерігає імунолог Борис Скачко.

«В червоних винах найчастіше використовують барвник азерубін, а це канцероген, який може бути передумовою онкології — раку шлунка, стравоходу, порожнини рота», — говорить Скачко.

Імунолог радить вибирати сухі вина — в них немає цукру, а значить хоча б на один шкідливий компонент менше.