Передплата 2024 ВЗ

Ескалація на Донбасі — аргумент для санкцій, — Держсекретар США Помпео

  • 25.05.2018, 10:40
  • 628

Питання ескалації насильства на сході України підняла сенатор США Джин Шагін, спілкуючись з держсекретарем США Майком Помпео під час слухань у комітеті Сенату з міжнародних відносин, присвячених обговоренню стратегічних пріоритетів та бюджету Державного департаменту США.

Про це повідомляє Голос Америки.

«Цього тижня надходять повідомлення про поновлення бойових дій на сході України між підтримуваними Росією сепаратистами і українськими збройними силами. Що ми робимо для деескалації цієї ситуації і як теперішня нестабільність у східній Україні впливає на бюджетний запит?», — запитала сенатор Шагін.

У відповідь, держсекретар Помпео запевнив, що «Державний Департамент та інші установи намагаються працювати з усіма сторонами над тим, щоб зупинити насильство».

Він наголосив, що з усіма сторонами конфлікту ведеться дипломатична робота, в регіоні також працюють установи ООН, а також відзначив, що він хотів би бачити більше підтримки від європейців.

«Докладаються багатосторонні зусилля. Я б хотів бачити більше підтримки від наших європейських партнерів. Потрібно багато зусиль від всіх для того, щоб припинити там конфлікт», — наголосив держсекретар.

Помпео також ствердно відповів на питання Шагін про можливість прискорення санкцій проти Росії через ескалацію насильства на сході України.

" Чи це також аргумент на користь якомога швидшого продовження запровадження санкцій в рамках CAATSA (Закону про протидію суперникам Америки шляхом санкцій — ред)", — запитала Шагін

«Саме так», — відповів Помпео.

" Чи докладаєте Ви зусиль, що того, щоб досягти цього?", — запитала сенатор.

«Так», — наголосив держсекретар.

Схожі новини