Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Черкасах вбили депутата від «Батьківщини» Сергія Гуру

  • 25.05.2018, 10:10
  • 913

У Черкасах ввечері 24 травня вбили депутата Черкаської обласної ради від ВО «Батьківщина», екс-заступника міського голови Черкас Анатолія Бондаренка Сергія Гуру.

Про це повідомляє OBOZREVATEL. Надзвичайна подія сталася під час нападу невідомого на офіс партії «Черкащани».

Охоронець Гури намагався відстрілюватися від зловмисника з травматичної зброї, проте той дістав гранату. За свідченням Володимира — охоронця Гури, нападник Микола Гончар зробив два постріли в район грудної клітини та голови Гури. За попередньою інформацією, нападник раніше працював у вбитого депутата охоронцем.

Тим часом, департамент комунікації Національної поліції України повідомив, що у Черкасах озброєний чоловік захопив офіс одного з місцевих всеукраїнських об’єднань.

За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, зловмисник зачинився всередині, не висуваючи жодних вимог. Поліція оточила район. Було введено в дію спеціальну поліцейську операцію «Заручник». Найближчий спецпідрозділ КОРД з м. Кропивницький був піднятий по тривозі та направлений до Черкас.

«Почувши звуки пострілів у приміщенні, керівники операції прийняли рішення про проведення активних дій. Начальник поліції Черкащини запропонував себе в якості заручника в обмін на людей, які могли знаходитися у приміщенні. Наблизившись до вхідних дверей, де перебував озброєний злочинець, він за допомогою спецпідрозділу затримав правопорушника», — повідомив Сергій Князєв.

Затриманий правоохоронцями зловмисник наразі перебуває у лікарні під цілодобовим озброєним конвоєм. «Обставини, мотиви, а також те, що спонукало вказаного громадянина вчинити це правопорушення, ми з’ясуємо у найкоротший час.

«Наразі поліція Черкаської області проводить розслідування за ч. 2 ст. 115 К К України — умисне вбивство. Водночас слідчі врахують фактор захоплення заручників, а також додатковий епізод — встановлення „розтяжки“, який кваліфікуватиметься як замах на вбивство працівників поліції», — додав Сергій Князєв.

Схожі новини