Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вбивці 298 осіб: показали фото росіян, які збили малазійський «Боїнг» на Донеччині

  • 25.05.2018, 09:18
  • 681

У мережі з’явилися фотографії особового складу 53-й зенітної ракетної бригади, підрозділи збройних сил Російської Федерації, дислокованої в Курську, які могли бути причетні до запуску ракети, яка збила авіалайнер малазійського рейсу MH17.

Про це повідомляє OBOZREVTEL.

Згідно з проміжними підсумками розслідування катастрофи Boeing-777 в липні 2014 року в небі над Донбасом Міжнародної слідчої групи (Joint Investigation Team — JIT), ЗРК «Бук» належав саме 53-й бригаді.

Група JIT прийшла до такого висновку після проведення широкомасштабного порівняльного аналізу і продемонструвала комп'ютерну анімацію, яка ілюструє даний порівняльний аналіз. У розпорядженні слідства є цілий ряд фото і відео кадрів, на яких зафіксовано ЗРК «Бук», який збив авіалайнер рейсу MH17. В ході аналізу цих зображень був виявлений ряд характерних ознак. Поєднання цих ознак настільки унікально, що їх можна розглядати як «відбиток пальців», — сказано в звіті.

Слідство стверджує, що даний «відбиток пальців» був зіставлений з колосальною кількістю зображень самохідних ЗРК «Бук», як російського, так і українського походження. Єдиний ЗРК «Бук», на якому були виявлено таке ж поєднання відмінних ознак — це самохідний ЗРК «Бук», який був багаторазово відбитий на фото і відеокадрах під час свого проходження в складі колони 53-й бригади 23 — 25 червня 2014 року.

Схожі новини