Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

СБУ викрила двох агентів ФСБ, які збирали інформацію про київське метро

  • 24.05.2018, 17:39
  • 696

Працівники Служби безпеки України викрили громадян РФ на спробі збору в інтересах Росії інформації про системи підземних комунікацій об’єктів критичної інфраструктури України та європейських країн.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що в січні поточного року двоє російських громадян — учасників руху так званих «дігерів» завербували представники ФСБ РФ. За завданням «куратора» агенти повинні були збирати інформацію про підземні об’єкти, що розташовані, насамперед у великих промислових містах та столицях країн Європейського Союзу, а також в Україні.

Оперативники спецслужби викрили іноземців під час спроби несанкціонованого проникнення на територію однієї зі станцій Київського метрополітену. Під огляду речей затриманих співробітники СБУ виявили альпіністське спорядження, технічні засоби фото- та відеофіксації, а також пристрої механічного злому для подолання систем охорони.

Зважуючи на те, що російські «дігери» не вчинили злочину та активно співпрацювали з вітчизняними правоохоронцями, було ухвалено рішення про примусове видворення чоловіків. Їм також заборонено в’їзд на територію терміном на п’ять років.

Схожі новини