Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Рівненщині виховательку дитсадка звільнили через фото у купальнику в соцмережі

  • 24.05.2018, 12:11
  • 1 495

У селі Бугаївка Радивилівського району завідувачка дитячого садка звільнила виховательку Віту Черешньовську через її фото у купальнику, котрі жінка поширила у своєму профілі у соцмережах.

Фото були з відпочинку в Туреччині, повідомило «Радіо Трек».

Вихователька Віта Черешньовська каже, що у неї вже кілька років триває конфлікт із завідувачкою місцевого дитсадка Ларисою Музикою. Мовляв, та принижує й ображає весь колектив. І працівники дитсадка кілька років тому написали скаргу на неї в управління освіти. Після того нібито Лариса Музика почала звільняти всіх бунтарів, і Віту Черешньовську зокрема.

Спочатку скаржилася у поліцію, що у виховательки — куплені дипломи вишу. Оскільки це довести не вдалося, знайшла іншу причину звільнити підлеглу, яка якраз вийшла з декретної відпустки — за аморальну поведінку, зокрема, за фото у соцмережах Фейсбук та Інстаграм. Але вихователька змогла у суді довести, що звільнили її безпідставно.

«Одна фотографія, яку вони приносили в суд, це ми з чоловіком на носі корабля: я в купальнику і в довгому чорному халатику-парео. Наступна фотографія — це я в басейні цілую чоловіка свого, хоча сказали, що це — взагалі не мій чоловік. І ще одна, де я в платті червоному з келихом вина на Новий рік в ресторані», — розповіла Віта Черешньовська.
Завідувачка дитсадка Лариса Музика спілкуватися на цю тему із пресою відмовилася.

Керівник обласного управління освіти Григорій Таргонський також зауважив, що таке, щоб педагогів звільняли з роботи через фото у соцмережах, на Рівненщині — вперше. Проте водночас заявив, що оцінку діям як виховательки, так й завідувачки має дати суд, а не управління освіти.

«По-перше, треба дивитися, які то фото, і наскільки вони моральні чи неморальні. Я — не та інстанція, яка робить такі висновки. Але те, що моральність працівників педагогічних має бути, моральних принципів необхідно дотримуватися — це прописано у законодавстві і це — однозначно. А наскільки моральні чи неморальні, в купальниках чи без фото — визначають інші органи, ось в цьому випадку — суд. Він вирішив, що наказ про звільнення, очевидно, був виданий з порушенням, раз зобов'язав виховательку поновити», — заявив Григорій Таргонський.

Вихователька після суду поновилася на роботі, однак її завідувачка повторно звільнила і знову ж за аморальну поведінку. Тож звільнена збирається позиватися вдруге.

Схожі новини