Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Або переговори, або ядерне протистояння». КНДР пригрозила зірвати саміт з Трампом

  • 24.05.2018, 11:34
  • 429

Пхеньян перегляне плани щодо проведення саміту нібито через «незаконні і обурливі дії» США.

Міністр закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хі у четвер, 24 травня, заявила, що Пхеньян перегляне запланований саміт за участю лідера Кім Чен Ина і президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа у тому разі, якщо Вашингтон продовжить свої «незаконні і обурливі дії». Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap News.

За її словами, проведення майбутнього саміту повністю залежить від рішення і поведінки США. Так, очікувана зустріч між Трампом та Кім Чен Іном запланована на 12 червня.

«Зустрінуться США з КНДР у залі засідань або зіткнуться з нами в ядерному протистоянні — це повністю залежить від рішення і поведінки США. У разі, якщо США, ображаючи нашу добру волю, продовжать свої незаконні і обурливі дії, наше верховне керівництво перегляне свої плани щодо саміту КНДР-США», — зауважила вона.

Нагадаємо, 22 травня президент США Дональд Трамп повідомив, що Білий дім готується до проведення зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, однак зустріч може бути перенесена або навіть скасована, якщо поставлені вимоги не будуть виконані. Так, Трамп наголосив, що денуклеаризація Пхеньяна є необхідною умовою для проведення запланованої зустрічі наступного місяця в Сингапурі.

Схожі новини