Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Кенії відкрили почесне консульство України

  • 24.05.2018, 09:19
  • 518

У місті Момбаса на півдні Кенії відкрили Почесне консульство України. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який прибув до країни з візитом.

«Момбаса сьогодні жовто-блакитна. Відкриваємо Почесне консульство України в чудовому місті на півдні Кенії та встановлюємо регіональну співпрацю», — написав Клімкін, додавши відповідні фото.

Це перший візит міністра закордонних справ України до Республіки Кенія.

Як писав ZAXID.NET, станом на січень 2018 року Україна не мала послів у 17 іноземних державах.

Тоді у Міністерстві закордонних справ повідомляли, що від травня 2009 року в України немає посла в Ефіопії, а з серпня 2013 року до травня 2018 року була вакантною посада посла в Казахстані.

З квітня 2014 року не призначений посол України в Швейцарії, з травня — в Данії і Чорногорії, з червня — на Кубі, а з липня — в Алжирі. З серпня 2015 року залишаються вакантними посади послів в Ірландії та Вірменії. Останній посол України в Росії Володимир Єльченко був звільнений президентом Петром Порошенком в грудні 2015 року.

Торік також стали вільними посади послів в Греції, Латвії, Перу, Хорватії, Киргизстані, Естонії та Південно-Африканській Республіці

Схожі новини