Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Донька російського екс-розвідника Скрипаля розповіла про отруєння і болісне одужання

  • 24.05.2018, 08:37
  • 599

Юлія Скрипаль, донька колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, в своїй першій появі перед камерою після того, як її з батьком отруїли у Великобританії, сказала, що їй дуже пощастило залишитися в живих.

Відеозвернення Юлії Скрипаль опублікувала BBC.

«Прокинувшись після 20-денної коми, я дізналася, що ми обидва були отруєні. Мені досі складно змиритися з думкою, що на нас було скоєно подібний напад. Шокує сам факт використання нервово-паралітичної речовини в цій ситуації», — сказала вона і додала, що 3 березня (за день до отруєння) прибула у Велику Британію щоб відвідати батька так, як вона робить завжди.

За словами Юлії Скрипаль, процес одужання був дуже повільним і болючим: «Не хочу вдаватися в деталі, скажу лише, що лікування було інвазивним і глибоко гнітючим. Я вдячна всім чудовим і добрим працівникам госпіталю в Солсбері, місці, яке стало мені дуже близьким».

Юлія Скрипаль повідомила, що вирішила перервати свою реабілітацію і зробити коротку заяву, щоб прояснити кілька питань.

«Я переконливо прошу всіх поважати моє особисте життя і особисте життя мого батька. Нам потрібен час для повного одужання і прийняття всього, що відбулося. Я вдячна російському посольству за запропоновану допомогу, але зараз я не готова і не хочу нею скористатися», — зазначила вона.

«Як я говорила в попередній заяві, ніхто не повинен і не може говорити за нас крім нас самих. Я хотіла ще раз подякувати всім людям, що надали мені допомогу і підтримку в цей складний період мого життя. Моїм пріоритетом залишається моє одужання і здоров'я мого батька. Дякую за увагу «, — завершила Юлія Скрипаль своє відеозвернення.

Схожі новини