Передплата 2024 «Добра кухня»

У Палаці мистецтв відкрили благодійну виставку «Віршовані картини»

Експозиція демонструє водночас художнє і поетичне мистецтво.

На полотнах — обрамлені віршами Юліана Сліпецького роботи художниці Оксани Богоніс. Тут представлено 20 «віршованих картин». У тему виставки, «Відчуття підсвідомості», включено картини зі серій «Ангели», «Жінки» та «Підсвідомість». Усі вони намальовані олією. Художниця застосувала техніку малювання пальцями і долонями.

За словами пані Оксани, таким чином їй було легше передати все те, що вона відчувала, адже здебільшого відображає підсвідомі почуття.

— Ідея втілити такий проект у мене з’явилася 10 років тому, коли почав писати вірші. Захотілось творити щось надзвичайне. Скільки не цікавився, чогось подібного не бачив. Так, були якісь окремі написи на рамках картин, але щоб повноцінна віршована форма — то ні. Як на мене, якщо людина не бачить, що ж прагне показати автор, то вірші стануть їй у пригоді, — розповів журналісту «ВЗ» Юліан Сліпецький.

Кожним із віршів художник прагнув передати настрій художниці в момент написання картини, характер картини, однак іноді виходило так, що зміст, побачений художником і поетом, кардинально різнився. Як-от з картиною «Погляд», зображення жінки на якій асоціювалось у поета… з відьмою.

— Радію, що мої полотна надихають інших. Іноді в Юліана виходив зовсім інший зміст віршів, ніж був закладений у картину мною. Однак його вірші — це відображення його духовності. Показав те, що відчув сам, вгадуючи мої емоції, мій внутрішній світ, — розповіла про спільний проект художниця Оксана Богоніс.

Виставка триватиме до 31 травня, відвідати її можуть усі охочі безкоштовно.