Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Протестуючи проти самобуду у центрі міста, мер Золочева Ігор Гриньків відголодував уже 10 днів

З ним фотографуються молоді пари, а поруч більшає колекція молотів

Міський голова міста Золочева Ігор Гриньків досі голодує у центрі міста, протестуючи проти незаконного будівництва. Нагадаємо, мер Золочева голодує від 14 травня (у четвер, 24 травня, буде 11-ий день голодування). Стільки ж часу на імпровізованому робочому місці пана Гриньківа, просто неба, проходить мирна акція протесту «Молот має силу. Молотом по самобуду». Міський голова каже, таким чином протестує проти дій місцевого підприємця Ігоря Бартківа, який під виглядом реконструкції кінотеатру незаконно будує офісне приміщення у центрі, на захопленій у міста земельній ділянці. Цю ділянку на площі Вічевій він уже встиг перепродати іншому підприємцю, Михайлу Душніцькому. Відтак у Золочеві 23 травня чекали на чергове засідання Золочівського райсуду щодо «Витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння та визнання незаконною та скасування реєстрації права власності на земельну ділянку».

Ігор Гриньків розповів журналісту «ВЗ», що має низький рівень цукру і нестабільний тиск, протее продовжує акцію протесту (чоловікові 48 років.Авт.). Каже, мешканці вже назбирали кілька тисяч підписів за цю акцію протесту. Ігоря Гриньківа підтримують нардепи від партії «Самопоміч», окремі депутати Львівської міської та обласної рад, які навідуються до нього. Усі охочі підносять туди ж символи протесту — великі молотки та кувалди. На їхніх ручках пишуть ім’я-прізвище дарувальників. Уже назбиралася ціла колекція інструменту. Час від часу ним показово стукають у мури самобуду.

Біля Ігоря Гриньківа фотографуються навіть молодята. На площі також проводять народні віча на підтримку мера. «Слова підтримки линуть з різних куточків України, — розповів міський голова Золочева. — Передали молоти з Варшави та Винник. Телефонували золочів’яни з Італії, теж передають молот, як символ боротьби з корупцією та беззаконням».

За словами Ігоря Гриньківа, Держ архбудконтроль скасував усі видані раніше Ігорю Бартківу дозволи на будівництво. Та, незважаючи на це, а також на заборону суду вчиняти будь-які дії, на площі Вічевій й далі ведуться будівельні роботи. З цього приводу на місце будівництва викликали поліцію, але віз і далі там…

Схожі новини