Передплата 2024 «Добра кухня»

Українського журналіста Шаройка в Білорусі засудили до 8 років в’язниці, — ЗМІ

  • 23.05.2018, 17:20
  • 693

Затриманий у Білорусі український журналіст Павло Шаройко отримав 8 років в’язниці за звинуваченням у шпигунстві.

Про це білоруським журналістам повідомив посол України в Білорусі Ігор Кизим, передає «112 ua» з посиланням на «Білоруські новини».

«Кизим також повідомив, що наразі Шаройко перебуває в СІЗО КДБ. Точний термін покарання і дату ухвалення вироку він (Кизим) уточнити не зміг», — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що днями Шаройка відвідував український консул, за словами якого, «на умови утримання український журналіст не скаржиться».

В той же час інших заяв про винесення вироку Шаройку поки немає як з української, так і з білоруської сторони.

Нагадаємо, 20 листопада в КДБ Білорусі повідомили, що українського журналіста Павла Шаройка затримали за звинуваченням у шпигунстві, він нібито зізнався, що є співробітником кадрового апарату військової розвідки України.

Його затримали ще 25 жовтня, однак про це стало відомо лише 17 листопада від голови Національної громадської телерадіокомпанії України Зураба Аласанії.

Крім того, Білорусія оголосила персоною нон грата радника українського диппредставництва в Мінську Ігоря Скворцова. Білоруські спецслужби стверджують, що він є співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України і працював «під прикриттям».

Схожі новини