Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові нагородили переможців конкурсу освітніх проектів Make Your Mark (Зроби свій внесок!) від компанії Київстар

  • 23.05.2018, 14:24
  • 903

Серед перших — три проекти із Західної України

Участь у конкурсі взяли понад 100 вчителів із 45 населених пунктів 19 областей України, представивши різноманітні унікальні ідеї та проекти в галузі точних наук. Ці роботи розраховані на найталановитішу молодь, яка цікавиться наукою поза рамками шкільної програми, прагне досліджувати та експериментувати.

Компанія Київстар, яка профінансувала конкурс на понад 1.5 млн грн, вважає це найкращою інвестицією в майбутнє нашої країни.

Серед переможців було відзначено й три проекти із Західної України. Сертифікат на навчальний сервіс — edu.navigator.pp.ua (система управління навчанням) у вивченні природничих дисциплін отримав ліцей смт. Летичів Хмельницької області. Проект передбачає розвиток порталу дистанційного та онлайн навчання з географії, біології, хімії та фізики. Учні отримали можливість дистанційного навчання, на платформі завантажено додаткову літературу, лекції вчителів, на сайті проводять вебінари, що дає змогу більш ефективно підготувати випускників до здачі ЗНО.

Журі відзначило й Івано-Франківську «Школу передових технологій» — наукове містечко-музей «Нова енергія». Проект допоможе учням 9−11 класів поглиблено вивчати енергозбереження, енергоефективність та передові технології. Три етапи навчання містять курси з 3D-друку, моделювання, програмування та робототехніки, планування розумного будинку. Підсумком проекту стане масштабний хакатон ідей.

Іменним сертифікатом нагороджено також Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат — лідера за результатами здачі ЗНО. На базі ліцею працюватиме літня «Школа точних наук» у якій талановиті діти зможуть цікавим та інтерактивним шляхом застосовувати теоретичні знання на практиці та грунтовно готуватись до всеукраїнських та міжнародних олімпіад.

Приємно, що в Україні великий бізнес відчуває соціальну відповідальність і береться за фінансування різноманітних проектів. Конкурс Make Your Mark сприятиме розвитку потенціалу талановитої молоді, бо підтримує проекти зі сфери точних наук, не передбачені у шкільній програмі і не фінансовані державою.

Схожі новини