За рік м’ясний кошик поважчав у ціні на 141 гривню

Найбільше «пожирнішало» сало, найменше — курятина


Порівнявши квітневі цінники на різні види м'яса за минулий і нинішній рік, в Асоціації постачальників торговельних мереж підрахували, на скільки подорожчав м'ясний «комплект» (крім сирого м'яса та сала, у нього додали і варену ковбасу). Якщо 2017-го за «кошик» треба було викласти 402 гривні, то тепер — 543.

Найбільше у ціні додав фірмовий український делікатес — сало: аж на 29 гривень (або на 71%) за кіло. Далі у рейтингу — свинина (на 34. грн., або 41%) і варена ковбаска (на 22 грн., або 34%). Замикають п'ятірку яловичина та курятина. «Рогате» м'ясо подорожчало на 27 гривень (27%), куряча тушка — на 11гривень (25%), філе — на 18 гривень (25%).

Із такими цінами м'ясо далеко не всім українцям по кишені. У «м'ясоїдному» рейтингу ми і близько до Європи не дотягуємо. За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, торік кожен українець у середньому спожив неповних 42 кілограми різних видів м'яса. Тоді, як у країнах ЄС цей показник — 86 кіло.