Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єврокомісія розгляне фінансування Hyperloop в Україні

  • 23.05.2018, 13:29
  • 715

Єврокомісія розгляне можливість фінансування будівництва тестового майданчика для Hyperloop у Дніпрі.

Про це заявив гендиректор Директорату державної політики у сфері цифрової інфраструктури на транспорті та послуг поштового зв'язку, керівник проекту HypeUA Олександр Озеран, повідомляє Еспресо з посиланням на Data.ua.

«Ми бачимо фінансування за рахунок міжнародних організацій, а також Єврокомісії, яка дуже зацікавлена ​​у пілотуванні проекту в Україні. Там це більш тривалі процеси, ми можемо це робити швидше. Вони зацікавлені в тому, щоб у подальшому перейняти у нас досвід із точки зору досліджень в області безпеки такого виду транспорту і того, як він впливає на транспортні потоки. Тому вони готові розглянути питання фінансування «, — сказав Озеран.

За словами чиновника, тестову трубу для випробувань потягів Hyperloop планують побудувати до 2021 року.

«За попередніми даними, до кінця 2019 року мають збудувати Центр транспортних інновацій у Дніпрі — офісні приміщення для розміщення відповідних стартапів і фондів. Щодо завершення будівництва тестової труби необхідно орієнтуватися на 2020−2021 рік», — розповів Озеран.

Реалізація проекту відбуватиметься у три етапи: спочатку проект мають схвалити в Національній академії наук України, потім у Дніпрі збудують тестовий майданчик, після чого розробники перейдуть до фінального етапу промислового будівництва.

Hyperloop — розроблена головою корпорацій Space X і Tesla Ілоном Маском транспортна система, що складається зі сталевих труб, усередині яких рухається потяг. Рухомий склад є герметичною капсулою на аеродинамічній подушці, що може розвивати швидкість понад 500 км/год.

Схожі новини