Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Цього року у Львові побудують понад 15 кілометрів велодоріжок

  • 23.05.2018, 11:55
  • 463

Львів лідирує в Україні за монтажем, якістю та інженерними рішеннями велосипедних шляхів. За 8 років у Львові побудовано 100 км велодоріжок.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За інформацією директора ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олега Шміда, цього року у місті працюватимуть над реалізацією трьох масштабних проектів, що дасть змогу побудувати більше 15 км велодоріжок.

«Ми будуємо львівську веломережу вже восьмий рік. За цей час створили приблизно 100 кілометрів шляху. Станом на зараз ми ставимо за ціль якість велоінфраструктури, яку ми будуємо, і зараз ми будуємо справді добрі кілометри велодоріжок.

Серед нещодавніх проектів будівництва велодоріжок — кільце в мікрорайоні «Новий Львів» з веломережею, яке поки не введене у експлуатацію. Там є порівняно невеликі ділянки велодоріжок, але цінність має сама інженерна споруда. Ці шляхи збудовані за голландською системою, а отже є захищеними і відповідно безпечними для велосипедистів. Також на ділянці вул. Сихівської застосовано багато особливих технічних прийомів, як, наприклад, піднятий тротуар і велодоріжка на бічному заїзді, що заохочує велосипедистів їздити більш обачно та уважно. Дорога освітлена і це теж є одним із досягнень", — розповів Олег Шмід.

За його словами, у 2018 рік ЛКП «Інститут просторового розвитку» працюватиме над 3 масштабними велосипедними проектами.

«Цього року ми працюватимемо над реалізацією 3 великих проектів. У планах будівництво велодоріжки на вул. Княгині Ольги, на вулицях Чорновола-Варшавській-Замарстинівській, що дасть змогу з’єднати велодоріжкою Львівську оперу і смт. Брюховичі, і продовжимо будівництво на вул. Сихівській.

Також ще буде кілька дрібніших проектів, що в загальному нам дасть можливість побудувати цього року більше 15 км велодоріжок", — розповів Олег Шмід.

За його словами, найкраща ситуація із будівництвом велодоріжок у Шевченківському районі, а найважче проектувати велошляхи у центрі міста.

Схожі новини