Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Лікар щодня відвідує Сенцова, стан його стабільний, — сестра

  • 23.05.2018, 08:28
  • 460

Щодня українського політв’язня Олега Сенцова у колонії відвідує лікар.

Про це повідомила сестра режисера Наталя Каплан, передає Громадське радіо.

«Сьогодні у Олега був лікар. Він ходить до нього кожен день. Оцінює його стан, як стабільний. У Олега була холодна камера і йому збільшили опалення. У нього вже були представники прокуратури та Федеральної служби виконання покарання. Вони відмовляли його від голодування, але він, як і раніше, стоїть на своєму», — сказала Каплан.

За її словами, недовіряти словам лікаря про стан Олега не має підстав, адже для колонії це надзвичайна ситуація і вони будуть намагатися підтримувати його стан. «Наступного тижня до нього ще раз поїде адвокат і ще раз з усіма переговорить. Нікого іншого поки не допускають», — сказала Каплан. За її словами, інформацію про стан Олега зараз можна отримувати тільки від адвоката.

Нагадаємо, український політв’язень Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня. У такий спосіб він вимагає звільнення 64 українських політв’язнів в Росії. Заяву про відповідне рішення Олег передав начальнику колонії. До голодування готувався півтора місяці. 10 травня була четверта річниця, як Олега Сенцова арештували в окупованому Криму. У 2015 році російський суд засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

Схожі новини