Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Футболісти із заявки збірної Росії на ЧС-2018 вживали допінг, — ЗМІ

  • 22.05.2018, 16:15
  • 511

На німецькому телеканалі ARD вийшов фільм, у якому футболістів збірної Росії звинувачують у вживанні допінгу

Про подробиці чергового антидопінгового розслідування розповів автор фільму Хайо Зеппельт, повідомляє Еспресо з посиланням на Deutsche Welle.

На німецькому телеканалі ARD 20 травня вийшов його новий фільм, у якому стверджується, що підозрілі допінг-проби футболістів збірної Росії, які потрапили до заявки на чемпіонат світу 2018 року, були недостатньо досліджені у 2014 році.

«У нас є інформація, що у 2014 році гравці збірної Росії, які зараз перебувають в складі команди і готуються до чемпіонату світу-2018, здали позитивні допінг-тести», — заявив Зеппельт.

Як основне джерело інформації журналіст використав інформатора WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства) Григорія Родченкова, який раніше давав свідчення про вживання допінгу російськими спортсменами-олімпійцями.

Зеппельт стверджує, що брудні проби російських футболістів у московській лабораторії були замінені на чисті та надіслані до ФІФА, яка загалом отримала 155 допінг-проб, які потрібно перевірити. За словами автора фільму, у ФІФА наразі не дали відповіді на запитання, чи здавали футболісти повторні проби.

Інсайдер із ФІФА стверджує, що президент організації Джанні Інфантіно всіляко уникає розслідування, оскільки не хоче втратити спонсорів із Росії на чолі з «Газпромом» та прагне уникнути проблем напередодні чемпіонату світу.

Схожі новини