ТОП-5 найкорисніших весняних овочів

Зелені листові овочі — ідеальний варіант для насичення організму вітамінами. Топ найкорисніших травневих продуктів очолили кульбаба і щавель.


Про це повідомляє «Країна здоров'я».

Кульбаба. Квіти кульбаби, за словами фахівців, володіють багатьма корисними властивостями. Вживати їх у їжу можна впродовж всього періоду цвітіння.

Щавель. Щавель дуже корисний для імунітету, покращує стан серця.

Редиска. Покращує процес травлення, перистальтику кишечника, обмін речовин.

Кропива. У цій рослині, як і в моркві, міститься багато бета-каротину, який позитивно впливає на органи зору і захищає клітини від ушкодження вільними радикалами.

Капуста. Молода капуста активізує виведення з організму непотрібних і токсичних речовин, покращує метаболізм.