Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські захисники затримали шпигуна «ДНР»

  • 22.05.2018, 11:29
  • 662

Увечері 21 травня українські військові захопили у районі Авдіївської промзони шпигуна проросійської терористичної організації «ДНР».

Про це повідомили у прес-центрі Операції об'єднаних сил.

«Військовослужбовцями однієї з бригад зі складу Об'єднаних сил, які виконують завдання у районі Авдіївської промзони, виявлено чоловіка 1960 року народження, який потай намагався перетнути лінію зіткнення. Наші воїни вели спостереження за цією особою з моменту виходу його з району, захопленого ворогом», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кожні 100−200 метрів шпигун окупантів зупинявся, щоб зробити дзвінок з мобільного телефону, а коли зіткнувся з бійцями ЗСУ, намагався його позбутися.

«Під час опитування громадянин Присяжнюк зізнався, що співпрацює з так званою „армією ДНР“ з січня 2016 і є „військовослужбовцем“ резерву „11 мотострілецького полку“. У його завдання входить збирати відомості про Збройні сили України. Безпосередньо на промзоні раніше був двічі. Під час проходження втретє був затриманий військовослужбовцями ЗС України», — розповіли у ООС.

За словами самого затриманого, він був завербований у 2016 році у Горлівці «під час розпивання спиртних напоїв», а його куратором був бойовик на прізвисько Беркут.

Схожі новини