Передплата 2024 «Добра кухня»

Копи на роверах

У Львові з’явився велопатруль

Перші десять поліцейських від 20 травня патрулюють у Львові на велосипедах, переважно у центральній частині міста, парках і скверах. Велосипедний підрозділ патрульних розпочав роботу у «Всеукраїнський велодень» разом із сотнями львів’ян, проїхавши 20 кілометрів містом.

Устаткування, форму та екіпіровку для них забезпечила Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС). Вартість обладнання, яке наприкінці минулого року отримала Патрульна поліція Львівської області від КМЄС, — понад 380 тисяч гривень. За цей час поліцейські пройшли спеціальну підготовку патрулювання вулиць на двоколісних.

«Розпочинаємо з десяти осіб, а якщо буде доцільно, то апелюватимемо до міської влади і європейських фондів. Патрулюватимуть поліцейські у теплу і світлу пору дня. Щодня виїжджатимуть два екіпажі, відтак ми ретельніше зможемо забезпечувати спокій у парках і скверах, швидше долати дистанції. Якщо буде потреба, то виїжджатимуть уночі», — розповів начальник управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко.

КМЄС планує надати аналогічну допомогу також і для інших міст України.

Львів же став 12 містом в Україні, де працює велопатруль.

Схожі новини