Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жінки на «залізних конях»: Києвом проїхалися сотні байкерок з усієї України

  • 21.05.2018, 14:56
  • 580

Свято краси і сміливості. Так учасниці жіночого мотозаїзду називають свій парад, що пройшов у столиці.

Сотня дівчат на байках з’їхалася з усієї України, аби показати, що мотоциклів не варто боятися, повідомляє ТСН.

Це вже третій мотоцикл Ірини. Жодна з її близьких подруг цього захоплення не розділяє. Сюди приїхала за атмосферою. «Хтось ліпить із тіста, хтось на велосипеді, хтось на сноуборді, я на мотоциклі», — каже Ірина.

Зареєструвалися на мотопробіг близько сотні жінок. Кожній у подарунок значок та термальна вода, аби освіжити обличчя. Чоловікам такого не дарують. Серед українських байкерів жінок не більше 10%, кажуть організатори.

«Чоловічі колони величезні. Прекрасні дівчата на мотоциклах, своєю красою розбавляють колони, але губляться, а сьогодні якраз той момент, коли у дівчат дівич-вечір», — каже співорганізатор Тетяна Турцевич.

Пані Надія — найстарша учасниця. Мотоцикл купила у 60 років. За три роки його потужність переросла.

«Мама хоче собі купити мотоцикл більш потужний, я сильно нервую, знаю, як мама любить швидкість, вона витискатиме максимум», — каже донька Надії.

Та в колоні швидкість не більше 50 кілометрів на годину. Дівчата фотографуються, надягають шоломи, стають рівними рядами і рушають. Вони їдуть через півміста до традиційної точки збору — пам’ятника засновникам Києва біля Дніпра.

Наймолодша учасниця — Мирослава, їй лише 6 років. На її перший пробіг дівчинку привіз батько, досвідчений байкер. Не може натішитися, що донька розділяє його любов.

«В 14 років вона почне вчитися на категорію А1, а в 16 отримає права категорії А», — каже батько дитини.

На групове фото жіночого мотозаїзду Мирославу поки не беруть. Дівчата ж фотографуються і рушають далі. Святкувати зустріч у мотобарі.

Схожі новини