Передплата 2024 «Добра кухня»

У Криму проходять нові обшуки у кримських татар

  • 21.05.2018, 10:33
  • 414

Організація «Кримська солідарність» повідомляє про обшуки, які російські силовики 21 травня здійснюють у будинках кримських татар на окупованому півострові.

За даними правозахисників, представники Росії приїхали до будинків Едема Смаїлова та Сервера Мустафаєва, передає Радіо Свобода.

«До будинку Сервера Мустафаєва підігнали автозак (автомобіль для перевезення затриманих — ред.), у двір заїхав автомобіль Volkswagen із затоновані номерами», — вказують у «Кримській солідарності».

«У будинку Едема Смаїлова силовиками заблоковані троє дітей. Його дружина не може пройти в своє домоволодіння, її не пропускають», — додають правозахисники.

Сервер Мустафаєв є відомим громадським активістом, улітку 2016 року він разом зі ще кількома співвітчизниками заснував громадське об’єднання «Кримська солідарність», є одним із його координаторів. Найчастіше Мустафаєва можна побачити під судами, на черговому обшуку, або в банку — з відрами, наповненими монетами, які люди приносять для родин затриманих російськими силовиками.

Після анексії Росією Криму на півострові ФСБ проводить регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів і представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії російських силовиків політично мотивованими.

Схожі новини