Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стан здоров’я українського полів’язня Коломійця погіршився

  • 21.05.2018, 08:25
  • 443

Український політв’язень Андрій Коломієць 19 травня вийшов після 15 діб перебування у штрафному ізоляторі російської колонії.

За інформацією дружини політв'язня Галини Коломієць, стан здоров'я Андрія погіршився, повідомляє Кримська правозахисна група

«Незважаючи на молодий вік, Андрій Коломієць страждає на кілька хронічних захворювань. Його мучить псоріаз, сильні головні болі, підвищений тиск», — йдеться в інформації.

Також повідомляється, що Коломійця вже вчетверте саджали до штрафного ізолятора. Кожного разу керівництво колонії знаходить формальні причини для покарання українця.

Як повідомлялося, 10 червня 2016 року Київський районний суд міста Сімферополя засудив українського активіста Євромайдану Андрія Коломійця на 10 років позбавлення волі у колонії суворого режиму. Україна не визнає рішення суду в окупованому Росією Криму про засудження Коломійця.

За версією російського слідства, Коломієць, нібито будучи членом «екстремістської організації „Українська повстанська армія“ (УПА), у ході масових протестів у Києві у січні 2014 року вчинив замах на життя двох співробітників кримського спецпідрозділу „Беркут“, закидавши їх пляшками із запальною сумішшю».

Російська правозахисна організація «Меморіал» вважає політв'язнем Андрія Коломійця і вимагає його негайного звільнення.

Після винесення вироку Коломієць був етапований до виправної колонії № 14 Краснодарського краю.

У березні цього року Коломійця вдруге за місяць переводили в штрафний ізолятор.

Схожі новини