Передплата 2024 «Добрий господар»

Стали відомі переможці 71-го Каннського кінофестивалю

  • 20.05.2018, 18:33
  • 650

Золоту пальмову гілку отримав фільм «Магазинні злодюжки» Хірокадзу Корээда.

У Палаці фестивалів і конгресів в суботу ввечері відбулася церемонія оголошення переможців 71-го Каннського кінофестивалю. Золоту пальмову гілку отримав фільм «Магазинні злодюжки» японського режисера Хірокадзу Корээда, повідомляє DT.UA.

Другу за значенням нагороду, Гран-прі, здобув Спайк Лі за картину «Чорний клановець».

Фільм «Магазинні злодюжки» розповідає про родину бідного японського робітника, яка живе переважно на пенсію бабусі. Деякі з членів родини крадуть в магазинах. Одного разу голова сімейства підбирає на вулиці маленьку дівчинку, що спричинить значні проблеми для всіх родичів.

Картина «Чорний клановець», в якій зіграли Адам Драйвер і Джон Девід Вашингтон, розповідає про темношкірого поліцейського, який вступає до лав Ку-клукс-клану на початку 1970-х років. Раніше картину нагородило Екуменічне журі.

Крім того, приз журі отримав фільм «Капернаум» ліванського режисера Надін Лабакі.

Кращою актрисою визнана Самал Єслямова з Казахстану, яка зіграла у фільмі «Айка» про життя трудових мігрантів у Москві. Кращим актором назвали італійця Марчелло Фонте за роль у фільмі «Собачник».

Кращим режисером журі визнало поляка Павла Павліковського, який зняв фільм «Холодна війна». Призи за кращий сценарій отримали Аліче Рорвахер («Щасливий Лазар») і Надер Саєівар («Три особи»). Жан-Люк Годар отримав спеціальний приз за картину «Книга образу».

Зазначимо, що фільм «Донбас» українського режисера Сергія Лозниці отримав приз за кращу режисуру в програмі «Особливий погляд».

Схожі новини