Яка закуска найкраща для алкогольних напоїв?

Науковці постійно говорять про те, що зловживання алкоголем може призвести до негативних наслідків для здоров’я людини.

Проте при помірному вживанні теж можна собі нашкодити, якщо неправильно поєднувати його з закускою, повідомляє «Країна здоров'я».

Дуже поширеною є звичка закушувати алкоголь шашликом. Проте на думку фахівців, така закуска до алкоголю є не надто вдалим варіантом. Замість м'яса алкоголь краще поєднувати з овочами.

М'ясо не варто поєднувати з алкоголем тому, що воно не нейтралізує, а, навпаки, пришвидшує запуск реакції на алкоголь. У результаті такого поєднання з часом можуть розвиватись хвороби травної системи.

Серед овочевих закусок найкраще обирати овочеве рагу або шашлик приготований з овочів.

Окрім того слід запам'ятати правило: спочатку їсти, а потім пити. Найкраще починати їсти ще за півгодини до того, як ви почнете пити алкогольний напій.