Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гройсман розповів, як монетизація субсидій змінить систему соцвиплат

  • 19.05.2018, 18:55
  • 578

Запланована на січень наступного року монетизація субсидій підвищить адресність виплат, унеможливить зловживання в цій сфері і додасть прозорості процесу соціальної допомоги.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

«З 1 січня ми маємо провести монетизацію субсидій. Люди отримають кошти і будуть самі за ці кошти оплачувати комунальні послуги. Ситуація буде прозорою, ефективною та адресною», — сказав Глава Уряду.

При цьому він додав, що обсяг допомоги визначатиме рівень розвитку економіки. «Соціальна політика, яку я сповідую, ґрунтується не на запозиченнях, а на реальному зростанні економіки», — сказав Прем’єр-міністр.

У квітні поточного року Уряд зробив важливий крок на шляху до монетизації субсидій. Передбачається, що вже в наступному опалювальному сезоні субсидії будуть видаватись живими грошима, а це означає, що їх отримувачі можуть залишати собі зекономлені в результаті ощадливого споживання кошти. Таким чином, монетизація стане додатковим стимулом для енергоефективності.

Разом з тим, державну допомогу будуть отримувати ті, хто дійсно її потребує. Зловживання в цій сфері будуть виявлятися і присікатися. Люди, які просто приховують свої статки, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за кошт платників податків.

Схожі новини