Передплата 2024 «Добрий господар»

У НАТО спростували черговий фейк пропагандистів Путіна про війну на Донбасі

  • 19.05.2018, 11:58
  • 624

Російські ЗМІ поширили інформацію про те, що буцім-то троє військових НАТО загинули на мінному полі поблизу Авдіївки.

У НАТО повідомили, що на Донбасі взагалі немає військових Альянсу і жодна із країн-союзників не повідомляла про втрати, — пише Голос Америки.

Цей коментар надаля після прохання Голосу Америки прокоментувати повідомлення низки російських ЗМІ про те, що троє військових НАТО буцім-то загинули на мінному полі поблизу Авдіївки.

Напередодні журналістка CTV National News (Канада) повідомила, що у збройних силах Канади спростували повідомлення, які вчора ввечері поширила т. з «Донецька народна республіка» про те, що на мінному полі поблизу Авдіївки на території, підконтрольній Україні, буцім-то загинули троє військових із Канади та отримали травми двоє американців.

«Міністерство національної оборони та Збройні сили Канади заявляють, що жоден канадець не отримав травм і не був убитий», — написали журналістка у Twitter.

Журналістка також відзначила, що Канада стала мішенню інформаційної війни та звернула увагу і на джерело повідомлень, і не те, що неправдива інформація поширювалась також англійською мовою.

«Фальшиві твердження, що канадські військові були вбиті в Україні, з'явились на сайті ДНР. Звідти вони помандрували до російськомовних Twitter-акаунтів, а тепер їх ретвітять англомовні акаунти. Це цікавий взірець інформаційних війн», — написала Мерседес Стівенсон.

Схожі новини