Передплата 2024 ВЗ

Вбиває печінку: лікар назвав найшкідливіший алкогольний напій

  • 19.05.2018, 09:13
  • 1 610

Найбільш небезпечними для людини є енергетичні напої, які містять в собі дуже багато кофеїну.

Такі напої насправді покращують короткочасну працездатність людини, як обіцяє яскрава реклама, але при цьому призводять до виснаження енергетичних запасів в клітинах органів і тканин, просто стимулюють активність нервової системи, дратують органи травлення, вичавлюють з організму всю можливу енергію, повідомляє Сегодня.Lifestyle.

Найбільш небезпечними для людини є енергетичні напої, які містять в собі дуже багато кофеїну. Такі напої насправді покращують короткочасну працездатність людини, як обіцяє яскрава реклама, але при цьому призводять до виснаження енергетичних запасів в клітинах органів і тканин, просто стимулюють активність нервової системи, дратують органи травлення, вичавлюють з організму всю можливу енергію.

«Як правило, люди, які захоплюються енергетиками, мають серйозні проблеми не тільки з печінкою, а й з травною системою, серцем і психікою», — розповідає кандидат медичних наук Анатолій Печенка.

Вважається, що слабоалкогольні солодкі напої не дуже шкодять печінці. Але насправді це не так. Вони надають більш агресивну дію на організм, ніж, наприклад, досить міцна горілка.

«У слабоалкогольних напоях міститься велика кількість цукру, присутні ароматизатори, харчові синтетичні барвники, стабілізатори смаку, нерідко там можна виявити ще й сурогати алкоголю. Подібна гримуча суміш повільно, але впевнено отруює печінку, яка змушена розщеплювати алкоголь і виводити його з організму», — стверджує Анатолій Печеінка.

Схожі новини