Передплата 2024 ВЗ

Юна львів’янка стала призером Чемпіонату України з виїздки серед юніорів, юнаків та дітей

  • 17.05.2018, 14:25
  • 1 524

Львів’янка Катерина Іванчук здобула одразу три медалі на Чемпіонаті України з виїздки, однієї з найскладніших дисциплін класичного кінного спорту.

Днями Жашківський кінноспортивний комплекс, що на Черкащині приймав Чемпіонат України з виїздки серед юніорів, юнаків та дітей.

Збірну Львівської області на Чемпіонаті представляли 8 спортивних пар.

Львів’янка Катерина Іванчук зі своїм спортивним конем Марк’єром здобула третє місце у категорії «Юніори» у програмі «Особистий приз». Спортивна пара тренується під керівництвом Олени Плекан.

Вдалим був виступ Катерини Іванчук і Марк’єра у програмі «Фрістайл». У цьому тесті вершник і кінь виступають під музику, у вільному стилі, при цьому вершник самостійно обирає, які елементи їзди та у якій послідовності виконувати, проте деякі обов`язкові елементи мають бути включені в їзду. Відтак у «Фрістайлі» спортивна пара Катерина Іванчук і Марк’єр посіли друге місце.

В особистому заліку за підсумками трьох днів вершниця також здобула третє місце.

Загалом збірна Львівської області у категорії «Юнаки» посіла 4-е місце у командному заліку, першими залишилися спортивні пари з Київської області, другими — з Сумської області, третє місце посіли вершники з Дніпропетровської області.

Тринадцятирічна Катерина Вольська та кінь Агент Грей залишилися восьмими з-поміж 18 спортивних пар у категорії «Діти» програма «Особиста першість» за результатами трьох днів. Спортивну пару тренує Оксана Гут. У категорії «Юнаки» програма «Особиста першість» за результатами трьох днів Олена Жезло та кобила Абхазія посіли 10 місце, Анастасія Приходько та Вибаг — залишилися одинадцятими.

Довідка:

«Виїздка вважається мистецтвом кінного спорту і є основою для всіх інших дисциплін. Це найвищий прояв усіх якостей коня». У сучасних змаганнях з виїздки, кінь і вершник повинні продемонструвати завчену на пам`ять серію фігур, відомих як «елементи» (вольт, серпантин, вісімка). Такі рухи виконуються на абсолютно рівній, прямокутній арені, розміром 60×20 м. По периметру арена оточена низькою огородою, по який симетрично відмічені 12 позначки-літер, що вказують вершнику де починати рух і де закінчувати, а також де змінювати темп. При виїзді на арену, кожен вершник повинен дійти відміченої центральної лінії і зупинитись для привітання. Кінь повинен стояти на чотирьох ногах не рухаючись. В усіх змаганнях кінь повинен продемонструвати наступні алюри: крок, рись і галоп, а також плавні переходи всередині та між ними.

Схожі новини