Передплата 2024 «Добра кухня»

У відставку подали всі чилійські єпископи, які зустрілися з Папою Франциском

Таким чином вони просять вибачення у жертв сексуального насильства з боку священиків

Усі єпископи з Чилі, які прибули на триденну зустріч з Папою Франциском у Ватикан, подали у відставку. У такий спосіб вони вирішили попросити вибачення у жертв зловживань, зокрема педофілії, -інформує Catholic Herald.

«Хочемо повідомити, що усі єпископи, присутні у Римі, у письмовому вигляді передали у руки Святійшого Отця свою позицію, щоб він міг вільно ухвалити рішення щодо кожного з нас», — повідомив 18 травня єпископ Хуан Ігнасіо Ґонсалес Ерразуріс з Сан-Бернардо від імені усіх єпископів країни.

До такого безпрецендентного рішення єпископи дійшли в останній день їх зустрічі з Папою, що тривала з 15 до 17 травня, і яка була організована для того, щоб разом поміркувати над причинами та наслідками кризи, спричиненій сексуальними злочинами проти неповнолітніх та зловживанням владою, щомали місце останніми десятиріччями в Чилійській Церкві, а також над пошуком шляхів для вирішення ситуації та запобігання повторенню таких явищ.

Нагадаємо, ще у квітні Папа Франциск надіслав послання до єпископів Чилі, які зібралися на пленарному засіданні з приводу сексуальних злочинів проти неповнолітніх, скоєних представниками місцевої Церкви. Він висловив свій «біль і сором через те, що сталося», і відчуває себе винним у помилковому оцінюванні та сприйнятті ситуації, «зокрема, через брак вірогідної та збалансованої інформації».

Понтифік писав, що був вражений інформацією своїх посланців: архієпископа Чарльза Шіклуни з Мальти та священика Джорді Фарноса з Конгрегації віровчення, які займалися розслідуванням та вислухали свідків, склавши докладний рапорт. Уважно з ним ознайомившись, Папа визнав, що справа сексуальних злочинів проти неповнолітніх та їхнього замовчування протягом довгого часу призвели до порушення єдності чилійської Церкви.

Схожі новини