Передплата 2024 «Добрий господар»

Міжнародний суд ООН вимагає від Росії інформацію про виконання рішення щодо відновлення Меджлісу

  • 18.05.2018, 16:55
  • 549

Міжнародний суд ООН вимагає у Росії надати інформацію про перебіг виконання припису суду в частині поновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Криму.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль у Facebook.

«Тепер, згідно із запитом, РФ повинна пояснити суду, що було зроблено для створення нормальних умов діяльності Меджлісу в Криму. Суд також запропонував Україні надати інформацію з цього питання. Ми проінформуємо суд про всі зусилля, які були докладені для реалізації наказу суду як з боку держави, так і представниками Меджлісу», — написала Зеркаль.

Вона нагадала, що у квітні Україна звернулася до суду ООН з проханням надати тлумачення наказу суду, оскільки Росія протягом року не зробила нічого для виконання припису Суду.

«Таке ставлення РФ означає фактичне ігнорування Міжнародного суду ООН. Тепер, відповідно до запиту, РФ має пояснити Суду, що було зроблено для створення нормальних умов діяльності Меджлісу в Криму», — додала Зеркаль.

Нагадаємо, Україна надіслала до Міжнародного суду ООН звернення з проханням надати тлумачення наказу щодо застосування тимчасових заходів проти Російської Федерації, в тому числі, підтвердити те, що Росія зобов’язана скасувати заборону діяльності Меджлісу.

Схожі новини