Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Що спільного між їжачком і молочком: Гриневич розповіла нардепам про тестування першокласників у школах

  • 18.05.2018, 12:23
  • 678

У Міністерстві освіти заявили, що з педагогічної точки зору неприпустимо тестувати дітей перед вступом до першого класу.

Про це повідомила міністр освіти Ліля Гриневич під час Години запитань до уряду у парламенті 18 травня, трансляцію вів канал «112 Україна».

«Основною метою, коли писався закон про освіту і розроблявся проект порядку зарахування, було усунути несправедливі корупційні правила зарахування до першого класу. З педагогічної точки зору абсолютно неприпустимо піддавати конкурсу і тестуванню шестирічних дітей, тому що вони не навчалися ще за жодною спільною програмою», — сказала Гриневич.

Вона також звернула увагу на неадекватність запитань, які ставлять дітям перед вступом до першого класу.

«Дуже часто ми просто обурені тим, які питання ставляться дітям на таких конкурсах — це часто питання, відповідь на які знає тільки той, хто ставив це питання. Наприклад, „Що спільного між їжачком і молочком?“ Я вас зараз, можливо, здивую. Відповідь на це питання конкурсу — і той, і те згортаються», — зазначила міністр.

Вона підкреслила, що далі так продовжуватися не може і треба зробити «цивілізовану систему вступу до першого класу».

«А цивілізована система полягає в тому, що дитина у 6-річному віці повинна мати гарантоване місце у школі поряд з її місцем проживання, і дитина в тому порядку, який ми запропонували, не зобов’язана, а має право навчатися у закладі освіти, на території обслуговування якого вона проживає», — додала Лілія Гриневич.

Схожі новини