Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Врятує від раку: вчений назвав найбільш цілющий продукт

  • 18.05.2018, 10:40
  • 1 723

Лікар з Великої Британії на ім’я Рангалі Чаттерджі назвав найголовніший продукт, який повинен бути присутнім у щоденному раціоні людини для підтримки здоров’я.

Броколі здатна знизити ризик розвитку деяких видів раку, поліпшити роботу серця, знизити рівень поганого холестерину, а також вилікувати кишечник і підняти імунітет, пише Сьогодні.

Раніше вченими було виявлено, що броколі зменшує запалення в товстій кишці і знижує захворюваність на рак товстої кишки.

Чаттерджі розповів виданню The Independent, що від здоров'я кишечника залежить робота всього організму. Фахівець зазначає, що в наукових колах кишечник називають «другим мозком» і пов'язують його роботу з функціонуванням мозку, а також з настроєм і психоемоційним станом людини.

Як повідомляє Країна здоров’я сульфорафан, що міститься в капусті, здатний ліквідувати заражені клітини, позбавляючи їх можливості ділитися і не пошкоджуючи при цьому здорові. А сучасні методи лікування онкології, як відомо, не дозволяють знищити ракові стовбурові клітини, саме тому навіть після проходження курсу хіміотерапії нерідко трапляються рецидиви. Експерименти з броколі показали, що систематичне вживання в їжу цього зеленого овочу здатне значно зменшити кількість ракових клітин в організмі жінки.

Капуста славиться тим, що прекрасно виводить з організму шлаки, допомагає в боротьбі з целюлітом, перешкоджає розвитку атеросклерозу, покращує роботу серця, зміцнює волосся, уповільнює процес старіння і навіть рятує від похмілля! Доступна сьогодні кожному капуста броколі може помітно урізноманітнити ваш раціон, особливо якщо ви на дієті, прекрасно поєднуючись з рибою, грибами, картоплею та іншими овочами.

Зазвичай броколі варять, але в цьому випадку дуже важливо її не переварити: свіжа капуста варять в невеликій кількості підсоленої води 5−7 хвилин, заморожена — 10−12 після закипання. Броколі можна їсти і в сирому вигляді, вона входить до складу багатьох салатів і овочевих асорті. З броколі виходять дуже смачні соуси до макаронних виробів, начинки для запіканок і пирогів, її часто кладуть в овочеві рагу і супи.

Схожі новини