Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко підписав указ про введення нових санкцій проти Росії

  • 18.05.2018, 10:28
  • 708

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про застосування і скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до осіб і компаній.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 «Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», — йдеться у відповідному указі Петра Порошенко, оприлюдненому на сайті президента України в ніч на п'ятницю .

Даний указ набирає чинності з дня його опублікування.

Рішення РНБО, яке вводиться в дію даним указом президента, крім іншого передбачає, що в додатку 1 до рішення РНБО від 28 квітня 2017 року виключаються позиції 975 і 993.

Таким чином, з переліку фізичних осіб, до яких застосовано санкції, виключені Юлія Олексіївна Рибакова (1984 року народження, зареєстрована за адресою: Запорізька обл., Токмак, вул. Крупскої, 47), та Світлана Дмитрівна Євдокимова (1969 року народження, зареєстрована за адресою: Тернопільська обл., Чортківський район, смт. Заводське, вул. Паркова 4), до яких раніше були застосовані санкції терміном на три роки у вигляді блокування активів, заборони участі в приватизації, оренди державного майна резидентами іноземної держави і особами, які прямо або опосередковано контролюються резидентами іноземної держави, позбавлення державних нагород України та інші санкції.

Згідно з рішенням РНБО санкції застосовані до фізичних осіб згідно з додатком 1 та до юридичних осіб згідно з додатком 2.

Однак відповідні додатки з переліком фізосіб та юросіб, щодо яких вводяться санкції, на час публікації указу на сайті президента не оприлюднені.

Також РНБО в своєму рішенні доручає Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про введення санкцій і поставити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.

Також Кабінету міністрів України доручено подати у місячний строк пропозиції про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення процедури застосування, реалізації та моніторингу санкцій.

Як повідомлялося, 2 травня РНБО України ввело в дію персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США і країн ЄС застосували відповідні рішення.

В інформації зазначається, що також санкції введені відносно осіб, причетних до інформаційної та кіберагресії проти нашої країни, до протиправних дій проти громадян України, які незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної Думи і членів Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації тощо.

Разом з тим, в інформації не вказуються будь-які імена, назви або кількість осіб, щодо яких було прийнято рішення ввести санкції.

Схожі новини