Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Народні депутатки показали свої вишиванки за десятки тисяч гривень

  • 18.05.2018, 09:43
  • 1 611

Для політиків день вишиванки став можливістю вигуляти нові шати, до того ж вельми недешеві.

Вартість їх сорочок і суконь може вимірюватися десятками тисяч гривень, повідомляє ТСН.

Одне з місць, де купують такий одяг — бутік львів’янки Юлії Магдич, яка експортує свої вишиванки в більше ніж 35 країн. «Джамала, Тіна Кароль, Катя Осадча, донька Оззі Осборна. Недавно в нас попросила студія Warner Bros. сукню для Леді Гаги — вона буде в нашій вишиванці незабаром», — розповіла про клієнтів власниця крамниці.

Серед її зіркових покупців є співачка Марія Бурмака. Вона каже, що зустрічала роботи Магдич у вишуканих крамницях Монако, де вони цінувалися найдорожчими. Юлія також одягала Шейху Мозу і багатьох арабських принцес, які носять убрання доволі оригінально. «Принцеси носять сукні один раз. От ми, наприклад, вдягали принцесу Кувейту у весільну подорож — зробили спеціально дев’ять суконь. І кожна вишиванка вдягалася один день і потім викидалася», — розповіла Магдич.

Нардеп від БПП Марія Іонова вигуляла вишиванку від Магдич на День незалежності — вартість тієї сукні становила 78 тисяч гривень. Також сукню авторства Юлії брала перший віце-спікер Ірина Геращенко — ця коштувала 44 тисячі. Нардеп Тетяна Острікова має в своїй колекції вже три вишиванки, але присягається, що вклалася у ліміт 10 тисяч гривень. «Одна з них борщівка, одна вишита бісером, і одна має старовинне сукно», — розповіла вона.

У замміністра економіки Наталі Микольської вишиванок набагато більше, зазвичай їх обирає мама, але найулюбленішу чиновник придбала сама — на «Країні мрій». «Я її ношу вже 15 років. Я її перу руками. Для моїх закордонних відряджень дуже важливо, щоби сукні і одяг викликали такий вау-ефект. І я могла тим самим пропагувати українську вишиванку за кордоном», — зізналася вона.

Схожі новини