Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Для школярів Львова змінили умови безоплатного проїзду в громадському транспорті

  • 17.05.2018, 19:55
  • 992

Користуватися електротранспортом безкоштовно школярі зможуть упродовж всього року, а автобусами — в усі дні, крім літніх канікул.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради додатково розглянули ухвалу «Про внесення змін до ухвали міської ради від 19.04.2018 № 3289 «Про встановлення пільгової вартості проїзду для дітей (учнів) шкільного віку». За нову ухвалу проголосувало 52 депутати, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Відповідно до прийнятої ухвали, встановлено, що безкоштовний проїзд для дітей (учнів) шкільного віку, при умові пред’явлення учнівського квитка або іншого документа, який посвідчує статус школяра: на автобусних маршрутах загального користування у м. Львові здійснюється протягом навчального року, за винятком літніх канікул у загальноосвітніх навчальних закладах, а в електротранспорті м. Львова — протягом року.

«В процесі застосування попередніх ухвал стало зрозуміло, що вони потребують доопрацювання. На інженерній комісії ми їх розглянули і запропонували наступний вихід із ситуації: встановити безкоштовний проїзд учням в автобусному транспорті загального користування безкоштовним цілий рік крім літніх канікул, а в електротранспорті впродовж цілого року. Тому що виникають різночитання у цих ухвалах стосовно канікул, бо кожна школа може встановлювати їх в різний час і лише літні канікули у всіх однаково», — повідомила Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту ЛМР.

Схожі новини